Moderátoři: smith
diki 😉
Koupím 2000Kč vzor 96 a 5000 Kč 93, pouze v N
a 500 Kč vzor 95
Koupím 1000 Kč / Kčs kolek ČR jakoukoliv sérii C v rozmezí C 01- C 42, pouze v UNC. Mockrát dík za případné nabídky
Koupím ČR "rozdělovací" bankovky: 100, 500, 1000 Kčs s Českým kolkem, pouze v UNC. 100Kčs druhé vydání, 1000Kčs s lepeným kolkem. Díky za nabídky
Zdravím,
mal by som záujem o tieto bankovky:
5 Ks 1945 a to rad: D 047, D 050 <--- môžu byť aj perforované
Za ponuky vopred ďakujem
Zdravím.
Jak už jsem psal v jiném vlákně, k sbírání bankovek se dostávám po 25. letech, když jsem ještě kdysi jako kluk s dědou objížděl všemožné akce a burzy a pak byl štěstím bez sebe když jsem od něho nějakou dostal 🙂
Jasně že to byly bezcenné věci, ale pro mně mají dneska nostalgickou hodnotu.
Snažil jsem se teď tak půl roku poctivě studovat materiály, aukce apd. , abych byl alespoň trochu v obraze.
Tímto bych se na zdejší sběratele chtěl obrátit s táím, jestli někdo nemá k prodeji nějaké své přebytky Německa do 1945 (případně i jiné do 45).
Ono co se týká toho německa tak co jsem tak jsem vypozoroval že třeba na aukru se objeví během týdne tak 3-5 kousků v přijatelné kvalitě (vím že tohle je subjektivní a pro někoho jsou přijatelné jen UNC) a na ebay by člověk občas zaplatil za poštovné víc než za bankovku, i když tam jsem už něco málo nakoupil.
K tomu bych měl otázku zda se v Praze a okolí dají na nějakých blešácích či podobných akcích bankovky sehnat (nemyslím klasické obchody).
Díky
to dan11, napiste mi na yardiik@centrum.cz nieco mam, prevazne co boli platne na uzemi CSR.
Dan11, neviem či si členom numizmatickej spoločnosti blízko miesta bydliska. No ak chceš mať väčší rozhľad a vidieť exempláre, ktoré bežne neuvidíš (je jedno či mince alebo bankovky) a hlavne získať skúsenejších kolegov a ich rady, odporúčam Ti to urobiť ako prvé. Dokonca aj nákupy od niektorých tamojších zberateľov (budúcich kolegov) budú určite férovejšie a cenovo prístupnejšie ako na aukciách či burzách. Samozrejme hovorím o bežných emisiách bankoviek. Tak neváhaj, ten ročný poplatok a čas na schôdzach sa Ti bohato oplatí, pokiaľ to so zberateľstvom myslíš vážne.
Čo sa týka nákupov, určite sú aj tu na fóre zberatelia, ktorí Ti predajú svoje prebytky a poskytnú rady, len treba byť trpezlivý. Skús si toto vlákno prejsť tak 2-3 roky dozadu a sám zistíš kto z účastníkov sa akej oblasti venuje.
Díky za odpovědi.
Fórum jsem prolezl snad 3* 🙂
A pamatuju si že na Německo je tady hlavním odborníkem Acme. Tímto se omlovám všem ostatním 🙂
Určitě se budu snažit tady okolo něco najít, ale trošku mne brzdí nedostatek volného času, ale ten se prostě najít musí.
Ještě mám 1 prosbu, mám doma papírového Rosenberga 17. vydání, ale když člověk kouká na netu tak se v tom hledá dost pomalu, tak pokud někdo má poslední dostupné (myslím že 16. vydání) jež bylo dostupné v elektronické podobě, poprosil bych o link případně na mail.
Dřív jsem si ho stáhl, ale nějak přišel o data na HDD a teď už ho ani za nic nemůžu na netu najít.
Díky
Mail mám v profilu, ale kdyby měl někdo zájem něco z pustit či dát tip apd, tak je to dan1107@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.