Moderátoři: smith
Dan11 napsal/a:
A pamatuju si že na Německo je tady hlavním odborníkem Acme. Tímto se omlovám všem ostatním 🙂
Ještě mám 1 prosbu, mám doma papírového Rosenberga 17. vydání, ale když člověk kouká na netu tak se v tom hledá dost pomalu, tak pokud někdo má poslední dostupné (myslím že 16. vydání) jež bylo dostupné v elektronické podobě, poprosil bych o link případně na mail.
Německu se věnuju a spíše, než že bych byl hlavním odborníkem, tak jsou tu i mnozí další, já spíše hojně k tématům přispívám (sbírám a sleduji období cca 1898 - 1945) ... kdyby byl nějaký konkrétní dotaz, zkusím zodpovědět
Co se týče s elektronickou verzí katalogu, tak moc neporadím, používám klasický papírový, poslední 19. vydání - http://www.ebay.de/itm/Gietl-Rosenberg-Katalog-Die-deutschen-Banknoten-ab-1871-19-Auflage-in-Farbe-/141114039335?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item20db0d5c27
dá se koupit i u nás (dá se občas najít v některých numis e-shopech nebo na Aukru)
Pokud se chcete věnovat Německu, tak si určitě pořiďte poslední ( 19.vydání ). Nejstarší mám 12. vydání a oproti 19tce je to rozdíl veliký. A teď nemám na mysli ani tak ceny jako varianty.... :-)
Tu elektronickou mám 12 jen na zběžné vyhledávání, na doladění pak používám colnect.com či papírovou 17 kterou mám doma. No spíš zatím čekám na 20. vydání, které by mělo letos vyjít, ten rozdíl mezi 17 a 19 určitě bude, ale snad to není tak markantní 🙂 Ceny neporovnávám ani podle té 17, v té 12 jsou už mimo úplně, ale koukám na Worbes, který se těch katalogovek celkem drží a to co se změnilo má asi i převedeno na ceny aktuální.
Jinak samozřejmě díky za rady všem.
Ad Acme. Tak píšete tady ohledně Německa nejvíc a fudovaně, tak jsem vám tento titul udělil 🙂 A jinak slibuju ,že toto vlákno již nebudu tímto znečišťovat, ale případně se přesunu do jiného, které bude k tomu vhodnější 🙂
Zdravím kolegy bankovkáře, koupím české bankovky v N stavech. Katalogově se jedná o Bajer CZ1 - CZ26 (CZ15, 18, 20, 25 již mám) prosím nabídněte nejlépe vše najednou :-) trutnov@centrum.cz díky
Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/
Zdravím kolegové. Poptavam 100/1919 ve stavu 3. Kdyby měl někdo v přebytcích prosím nabídněte.
zdar, koupím 500 marek polskich (1919), nemáte někdo v přebytcích?
Nabízím max 1200,-Kč (dle stavu). Jakýkoliv stav kromě úplného šrotu
díky
Obrázky:
ahojte ,,,,, mam na predaj svajciarske 20 frankove bankovky z roku 1944,,,, ma niekto zaujem?????
v jakem stavu?
su skoro nove
nepokrcene neprehnute
Foto/scan napovie 😉
Processed coin catalogs 4.068 Auctions / 33.800 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.