Moderátoři: smith
Nee, od kupujícího, ale vypadá to ofiko jako přes Aukro nějaká ficura
ferovyobchodnik@seznam.cz
napsal/a:
ferovyobchodnik: Nee, od kupujícího, ale vypadá to ofiko jako přes Aukro nějaká ficura
To už se mi taky stalo, někdo tu mou aukci měl na aukru ve sledování, věc se neprodala a on tu aukci asi nějak prošvihl nebo si to rozmyslel, tak mi později napsal zprávu, jestli to ještě mám, že by o to měl zájem. Ale už jsem to měla pryč. To se někdy stává 😆 .
No to že napíšou na prodej mimo, to jo, ale tohle vypadalo jako součást Aukra (takže s provizí?)
ferovyobchodnik@seznam.cz
Tak tak...aukro je s poplatkama úplně zlatý....ebay bere hodně, mimo EU poplatky ještě víc. Mě to vycházelo na 20%..kolik má aukro nevím, ale mělo nicotnejch 5% když jsem tam před lety prodával.
Navíc kdo je aktivní na ebay a prodává často tak ví, že jako prodejce jste často terčem podvodů, a ebay se staví na stranu kupců. Mám to z vlastní zkušenosti a obden pročítám jejich fórum..tam jsou vzpoury, ebay teď zvýhodňujme promovánín a superpromováním velký prodejce z číny, Sri Lanky atd., který zmičili momentálně maloprodejce záplavou šmejdů.
Já už se přesunul na etsy.com, ebay je tvrdej kšeft pro velkoprodejce už. Hodně věcí je jinak, teď už i platíš i provizi hned, nikoliv koncem měsíce..(ale to je vlastně asi taky už u všech portálů)
napsal/a:
tocomabyt
- poplatky pre predajcov na ebay su dnes priblizne vo vyske 15 % (pohyblive, podla celkovej sumy a destinacie kupujuceho)
a spoplatnuje sa cela suma predaja, t.j. vratane postovneho.
Na to jsem se ještě chtěla podívat, ale nestihla jsem. Já vím, že se tam může registrovat (prodávat a kupovat) každý. Já jsem tam zatím nic neprodávala, jen jsem tam kdysi cosi koupila. Pokud je to tak, tak s 15 % můžou jít taky do háje 😁
Teď už tam ani tak moc nechodím, protože např. toto je dobré:
https://www.ebay.com/sch/international_coin_shop/m.html?item=165218807971&rt=nc&_trksid=p2047675.m3561.l2562 🙄 😲 🙄
Ano, je to oficialni soucast aukra. Pokud se obe strany dohodnou, je to prodej pres aukro s provizi.
Ten odkaz jsem tam dala víceméně pro zajímavost, nebo pro zasmání ...
😁 😁 😁 😉
Tak teď čtu, že má aukro 8% provizi. To je krásný...Navíc bez převodů měny.
NAvíc na aukru můžou prodejci podvádět a v případě prodeje za malou částku to stornovat...
Paul napsal/a:
Tak teď čtu, že má aukro 8% provizi. To je krásný...Navíc bez převodů měny.
NAvíc na aukru můžou prodejci podvádět a v případě prodeje za malou částku to stornovat...
Nj ale kde je to lepší?
Právě že nikde 🙂 Kšeft je nemilosrdná věc, myslet si, že budu prodávat a dávat někoumu pár kaček provizi je utopie.. i ty stížnosti jsou nicotný...8% je dobrá provize, nízká.
Že se tam prodávaj padělky? Ty se prodávaj všude..atd
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.