Moderátoři: smith
Dělá mě to poslední dobou ty samý chyby. Takže soudruzi z NDR asi udělali někde chybu.
postup je pro Chrome zde
ja Chrome puzivam a jen vyjimecne jen k testovani (on je z prohlizecu asi nejhorsi stran toho, co si o lidech zjistuje), takze snad to bude fungovat. to, ze to blbne vicero lidem, muze mit prave tento duvod. cache je pamet, ktera zrychluje prohlizeni napr. tim, ze nestahujete stale dokola ruzne kody a skripty. coz je fajn. jenze pokud nekdo napr. na Aukru nejaky kod upravi a v cache se to nevymeni za novy soubor, tak se muze stat, ze neco zlobi. problem je, ze mimo cache prohlizece je jeste cache na strane serveru apod. a to uz clovek neovlivni. ale tu svoji promazat muze.
to co popisujete tedy muze byt klidne timto zpusobeno, ale taky to vazne muze byt problem jiny, tj. ze to nemaji dobre odladene. btw. stejne tak na mobilu v Androidu se da cache cistit. navod si lze vygooglit. neni to zadna raketova veda a mel by to byt, at uz na PC nebo v mobilu jeden z prvnich kroku, pokud vas stranky nejak zlobi. to se stava sem tam.
omlouvám se, že vstupuji do této diskuze, ale jsem starý dědek a nejvíc mne na PC (stolním/ dnes irituje, že vždy když jej spustím, i jen z krátkého spánku, vždycky vyskočí nejprv nějká obrazovka edge, krajinka, moře...
. Vždycky ji musím odkliknout a zrušit. Zkoušel jsem ruzně najít zrušení v nastavení, tedy věci co se spouští, ale...
tady jste všichni z mého pohledu experti, nemá někdo tip jak to utnout?
oliver- díky za tip, zkusím na to mrknout
Oliver - tak moc děkuji za tip. Protože jsem počítačový antitalent, poprosila jsem známého ajťáka, aby mi na to na dálku mrknul a nainstaloval nějaký program na vyčištění toho všeho, co jste tu napsali a opravdu, zabralo to a teď dokonce počítač maká i rychleji.
Takže ještě jednou děkuji!!
korunko: doufam, ze tomu ajtakovi muzes naprosto verit a ze Ti tam nenainstaloval i neco jineho.
ja expert nejsem, Edge nepouzivam, takze jsem se s tim nesetkal, ale predpokladam, ze jde o tzv. "First Run page for Microsoft Edge", ktera je skutecne dost neoblibena. pokud nemate zkusenosti, do registru, kde to upravit jde bych doporucil nelezt, muzete zkusit nejdriv toto (ale neprebiram zadnou zodpovedost za pripadne nezadouci nasledky):
1) zavrete vsechny programy nebo je aspon minimalizujte. dole vlevo na liste mozna mate lupu (doufam), na ni kliknete a do chlivecku napiste gpedit.msc a zmacknete klavesu enter (pokud tam neni ta lupa, tak zmacknete na klavesnici najednou klavesu se symbolem Windows a klavesu s pismenem R)
2) v otevrenem okne se v klidu a bez zmatku a spechu proklikejte v levem seznamu touto cestou: Konfigurace počítače > Šablony pro zprávu > Součásti systému Windows > Microsoft Edge
3) potom v prave casti okna najdete a pak poklikejte na polozku "Zakázat otevření webové stránky při prvním spuštění v prohlížeči Microsoft Edge"
4) otevrou se nejake moznosti, vyberte moznost "Povoleno", pak na tlacitko "Použít" a pak dejte "OK"
to by melo byt vse.
Pokud to nahodou mate v anglictine, je to stejne, ale plati to s temito nazvy:
1) stejna
2) v otevrenem okne se v klidu a bez zmatku a spechu proklikejte v levem seznamu touto cestou: Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Microsoft Edge
3) potom v prave casti okna najdete a pak poklikejte na polozku "Prevent the First Run webpage from opening on Microsoft Edge policy"
4) otevrou se nejake moznosti, vyberte moznost "Enabled", pak na tlacitko "Apply" a pak dejte "OK"
no, a za dalsi radu si uctuju jeden prazsky gros 😈
nz, snad to vydrzi 🙂
V techto pripadech opravdu nepoznas, co vse druha strana dela. Muze si zkopirovat cokoliv z Tveho PC, nebo nainstalovat nejaky skodlivy software, a nemas sanci to poznat. Ale nechci strasit, kamarad by to delat nemel, vzajemna duvera musi byt. Jen upozornuji, co je technicky mozne.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.