Moderátoři: smith
napsal/a:
Prostě využívat jen akci 20 nabídek zdarma plus nějaké ty šunty od koruny.
V tomto případě ušetřím jen pár šupů za poplatky vložení aukce, to je cca 50 hal. a 30 hal. za další fotky (viz. další obrázek). Ale ty podstatné jsou provize a propagace nabídky, to je ta obrovská pálka.
napsal/a:
Přinejhorším doporučuji exil mezi podezřelé existence na Sbazaru.
Na sbazaru jsem ještě nic neprodávala, proč myslíte, že jsou tam "podezřelé existence" 😆 ?
Zkoušela jsem prodat něco na bazos.cz, taky to jde, ale člověk musí dobře stanovit prodejní cenu, což je trochu horší. Taky si lidi myslí, že aukro je bezpečnější, bohužel není! Maximálně zablokují účet toho neplatiče a ten si založí účet jiný 😆 . A pokud na aukru někdo něco koupí a nezaplatí, aukro vrátí pouze provizi, ale poplatek za vystavení aukce a tu pálku za přednostní výpis už nevrátí. Tak v čem je aukro lepší, že si berou tolik peněz? To už se ani nedá řícz byznys, spíš mi to připadá jako zlodějna. Přála bych jim konkurenci.
napsal/a:
Stejně si akorát zanadáváme a budeme prodávat dál.
V tuto chvíli se snažím najít jiné řešení, to odírání na aukru se mi podporovat fakt nechce.
Obrázky:
Aukro ma urcite lepsi likviditu nez Sbazar a podobny, alespon nejaka garance jistot tam je, je to sluzba a kdyz ji vyuzivat nechcete, nemusite. Dnes je aukro plnohodnotna cast naseho numismatickeho trhu at se to nekomu libi nebo ne. Kdyby jste ji vymyslela nebo alespon vlastnila, taky by jste ji pozdimala. Ty veci jako zvyrazneni, prednostni vypis a podobny blbosti vubec nepouzivejste. Je to zbytecny.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
To je už dlouho, ale najednou změnili maximální poplatky. U klasické starší numismatiky z 3tis na 9tis.
Tak toho jsem si taky nevšiml. Dost výrazný posun. Nedávno z 1500 na 3000 a teď na 9000,-. To jsou ty ksefty s SVD a dalšíma investičními mincema.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
napsal/a:
Kdyby jste ji vymyslela nebo alespon vlastnila, taky by jste ji pozdimala
Asi máte „bohužel“ pravdu. Je tržní hospodářství a vše se řídí systémem poptávka – nabídka. Vzhledem k tomu, že tady aukro nemá konkurenta, je mu dovoleno dělat si, co ho napadne. Klienti, kteří chtějí tímto způsobem prodávat, jim to jejich chování musí strpět. Moje ochota to trpět, byla právě vyčerpána. Pokud by se tak zachovali i další, aukro by se muselo chytit za nos.
napsal/a:
Dnes je aukro plnohodnotna cast naseho numismatickeho trhu at se to nekomu libi nebo ne.
Tady máte taky pravdu, ale pouze částečnou. Aukro je součást našeho numismatického trhu, ale plnohodnotná rozhodně tedy není a ani nemůže být, protože to, co prodáváte majitele aukra ani v nejmenším nezajímá, je pouze vlastníkem hardware a prodejního software, kde můžete vložit svůj inzerát. To, jestli prodáváte padělky, zboží předražené, nebo pod cenou, atd., je mu naprosto jedno, viz. názory i jiných registrovaných uživatelů na sběrateli
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/aukro-nezna-limity-40725
Prostě by to opravdu chtělo vstup ještě nějaké další podobné firmy na náš trh, aby bylo naplněno to správné „tržní hospodářství“. Třeba sem někdy vstoupí někdo jako např. ebay. Čím dřív, tím líp. Stačilo by a docela by nám to všem i pomohlo, kdyby nějaký větší prodejce numismatiky založil na netu podobný systém v menším měřítku, s numismatikou.
Co se týká prodeje na sbazar, tak to neznám, nikdy jsem tam nic nekoupila ani neprodala, ale oproti tomu bazos mi připadá bezva. A mám i pocit, že se tam té numismatiky prodává víc a víc. Myslím, že to vyzkouším. Je škoda, že tam prodej neprobíhá formou aukce, ale jen formou inzerce, tam je totiž základ stanovit „správnou“ prodejní cenu. Pokud tam chcete prodat věc za skutečnou hodnotu, někdy to trvá docela dlouho a někdy neprodáte vůbec. Nebo prodáte hned, ale pod cenou (to se vám ale klidně podaří i na aukru, když v tom neumíte „správně chodit“, akorát, že z toho ještě zaplatíte majlant aukru).
Tož tolik můj názor 🙂
jů, tak o tom jsem nevěděl, včera mi u neprodané mince přišla zprávou normálně asi oficiální cenová protinabídka 😃 mazec
ferovyobchodnik@seznam.cz
poplatky pre predajcov na ebay su dnes priblizne vo vyske 15 % (pohyblive, podla celkovej sumy a destinacie kupujuceho)
a spoplatnuje sa cela suma predaja, t.j. vratane postovneho.ebay tu nejako konkretne nepotrebuje vstupovat, on tu uz je. predavat aj kupovat tam moze kazdy.
jacisin76@yahoo.com
Co ? Jako od aukra?
akolita@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.