Moderátoři: smith

patason

Uživatel
#881 - 29. 11. 2009, 18:50

Mno, to je dokonalý příklad toho, k čemu jsou v numismatice - zvláště středověké - důležité nálezové okolnosti (hlavně autentické místo nálezu), resp. podchycení obsahu mincovních nálezů. Myslím, že tenhle haléř nebude možné přidělit do okamžiku, než se najde další kus v nějakém mincovním nálezu a mince s ním nalezené jej dovolí s větší nebo menší mírou pravděpodobnosti zařadit do té či oné doby, resp. toho či onoho teritoria...

ambrosius

Uživatel
#882 - 30. 11. 2009, 15:34
Ale hlavně jsme tady zakecali Ambrosiovy desetikačky. Malý, šikmý i tečkovaný. Ambrosius gratuluju. Vím, co mi dalo práce, když jsem je sháněl ( a stejně jsem je většinou nesehnal ). Ještě. že už ČSR nesbírám. Ale to nemění nic nad tím, co to muselo stát úsilí. Gratuluju. Vassilij. Tady určitě pomůže Patason. Já se zítra pokusím projít to, co znám. Pak dám vědět.

Zakecali, zakecali 🙂 Ale mě to neva. Vaše příspěvky jsou více než zajímavé.
Dovolím si ještě k těm variantám desetikaček. Komu se podařilo ještě sesbírat všechny varianty? (Nepočítám Grofika, ten jich má doma "vela = plné kýble" 😉)
Jedná se mi o to, že nevím, kolik jich je mezi sběrateli.

Kucera

Moderátor
#883 - 30. 11. 2009, 15:48

Sice sbiram Ceskoslovensko rocnikove ale na varianty jiz ne, takze mam jen tu zakladni. Samozrejme take blahopreji a i k tomu dvacetihaleri, pekne stavy se dnes jiz vidi malokdy i u beznejsich veci.

oliver

Moderátor
#884 - 30. 11. 2009, 15:50

no ja ty rucne rezany nemam...

pavelgregor

Moderátor
#885 - 30. 11. 2009, 16:22

Ještě jeden obrázek dutého haléře byl v zprávách brněnské pobočky č.76/1990 u zhořeleckých mincích. S tím, že by se mělo jednat o dutý haléř Karla IV., ale někteří jej řadí spíš ke Zhořelci.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Trutnovak

Uživatel
#886 - 12. 12. 2009, 21:40

Zdravím všechny na těchto stránkách a chtěl bych sem přispět i já. Dlouho jsem hledal sbírkovou 5korunu 1927 až jsem ji konečně našel. Co na ni říkáte?

Obrázky:

Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/

Kucera

Moderátor
#887 - 12. 12. 2009, 21:48

Super, blahopreji. I ty dalsi dve jsou luxusni.

NumizmatSR

Uživatel
#888 - 13. 12. 2009, 01:18

Krásne, radosť pozrieť, gratulujem, ostatné mám aj ja v luxusnom stave, ale 27 nie.Fakt blahoželám....

Trutnovak

Uživatel
#889 - 13. 12. 2009, 11:46

Děkuji, mám z ní také obrovskou radost.

Přidávám ještě jeden můj pěkný kousek 50hal 1926

Obrázky:

Trutnovak

Uživatel
#890 - 13. 12. 2009, 11:48

a chtěl bych se ještě zeptat na tuto novoražbu 5hal 1924... dle mého se jedná o ražbu z kremnice v počtu 1000ks viz. značka R 2000 nebo se pletu? děkuji za informaci

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.